Людям з порушення зору Звичайна версія

ФГВФО продовжуватиме практику продажу майна на відкритих майданчиках

18.05.2015

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжуватиме практику продажу майна неплатоспроможних банків на відкритих майданчиках, де можна побачити і ознайомитись з банківськими активами. Про це заявив Директор Департаменту впровадження планів врегулювання і управління активами неплатоспроможних банків ФГВФО Андрій Шевченко під час прес-конференції, яка відбулась у Києві в п’ятницю, 15 травня, в рамках інформаційного ярмарку з нагоди продажу неплатоспроможного АТ "Єврогазбанк".

"Ми зараз будемо це максимально впроваджувати такі продажі, оскільки це ефективний механізм реалізації таких речей, як комп’ютерна й офісна техніка, меблі та ін., - сказав А.Шевченко, - Крім того, на таких ярмарках можна отримати інформацію про продаж кредитів та заставного майна неплатоспроможних банків".

Уповноважена особа Фонду гарантування на ліквідацію АТ "Єврогазбанк" Роман Оберемко відзначив, що зараз всі зусилля скеровані на те, щоб за максимально вищою ціною продати майно з метою задоволення вимог кредиторів цього банку.

Начальник Відділу управління активами неплатоспроможних банків ФГВФО Олексій Іванов розповів про те, що Фонд гарантування, для розширення кола потенційних покупців та забезпечення принципу відкритості, все активніше використовує електронні торги для продажу майна неплатоспроможних банків. Крім того, створений Інформаційних портал Фонду, на якому можна отримати інформацію про таке майно. Інформаційний портал Фонду доступний за наступним посиланням http://torgi.fg.gov.ua/.